לשקר לזיווג שלך(בבקשה תפרסמו באתר זה חשוב לי שידעו ותמחקו את מה שפרסמתם קודם)

שאלה:

שלום כבוד הרבנים רציתי לשאול אתכם שתי שאלות:
1.אם יש לי בעיה נפשית מסויימת(אני לוקח כדורים)ואני בוחר במצב הבריאותי בכרטיס שלי בסטטוס תקין במקום לבחור בסטטוס בעיה נפשית האם אני עובר על איסור מהתורה מדבר שקר תרחק
2.אם נאמר היה במצב הבריאותי בכרטיס שלי רק את הסטטוס תקין ולא היה סטטוס בעיה נפשית האם הייתי צריך לרשום על עצמי שיש לי בעיה נפשית ובאמת אני לא מאה אחוז תקין כדי שלא אעבור על איסור מדבר שקר תרחק?(נרשמתי לאתר שבע ברכות זה אתר היכרויות של הידברות זה אתר כשר)

תשובה:

לדעתי אין לכתוב שקר.