לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ירידה מהארץ לצורך לימודים

שאלה:

היי הרב כבר תקופה שאני מעוניינת לטוס ללמוד בטורקיה ואני חוששת מבחינה הלכתית.
אם אשתדל לשמור על מצוות התורה שם כמה שרק אוכל ואקיים אותם שם, עדיין תהיה בעייה הלכתית?

תשובה:

שלום וברכה

לפי שאלתך אני מבין שבודאי שיש בעיה… מה הכוונה אני אשתדל לשמור מצוות ככל שאוכל?! אין לנו אפשרות לוותר אפילו על מצוה אחת קלה בשביל לימודים… ואם תהיה שם בעיה בצניעות כשרות שבת או כל דבר אחר שיגרום לך לוותר על משהו, הרי שכל הנסיעה הזו היתה גרועה מאוד [שלא לדבר על עצם האיסור לצאת מהארץ, שבו אולי יש לדון אם זה נחשב יציאה לצורך פרנסה שהותרה כאשר דעתך לחזור לאחר מכן]. אני מציע ללמוד בארץ, ואני בטוח שכיון שאת עושה זאת כדי להקפיד יותר בשמירת המצוות, תראי רק ברכה והצלחה וסייעתא דשמיא בכל מעשייך!

בהצלחה רבה!