יולדת – שתיית יין בתשעת הימים כדי לצום בנקל

שאלה:

האם מותר למעוברת לשתות מיץ ענבים בתשעת הימים בכדי להקל את הצום.
אם אפשר מקורות לענין.

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אין מקום להתיר זאת. התועלת היא מאוד מוגבלת, יש מספיק מיצי פירות יעילים, ואין כל הגיון להתיר איסור אחד כדי שיהיה קל יותר לקיים מצוה אחרת… אם משום מה יולדת צריכה על פי רופא לשתות משקה כזה [אין כיום התכנות כזו] זה משהו אחר כמובן, האיסור נדחה מחמת בריאותה, אבל זה הרי לא הסיפור… מאוד חשוב שאכן היא תכין את עצמה בשתייה מרובה ואכילת הרבה חלבונים ביומים שלושה לפני התענית, וביום התענית לשכב הרבה במזגן ולנוח, ישרור כנראה ביום זה עומס חום קיצוני, כך לפי המתפרסם. אם יש ילדים בבית כדאי שהבעל יהיה הרבה בבית לסייע.

צום קל.