חלבי שנפל מהמחבת על האינדקציה

שאלה:

שלום רב
יש לנו אינדקציה לבישול, בד"כ משתמשים בה לבשרי, היום טיגנתי מאכל חלבי (גבינה) וכשהוצאתי את זה, נפל על האינדקציה (מאכל חם מאד על משטח קר) האם זה מותר באכילה?
אם לא איך אני עושה תשובה על שאכלתי את זה?

תשובה:

אם הכיריים לא היו נקיות או שהיו בני יומן מטיגון בשרי המאכל בהחלט נאסר.

לכתחילה טוב יותר שלא להשתמש. לענין בשר בחלב, אם משתמשים בכיריים אלו לבשרי וחלבי ולפעמים גולש מהחלבי על הכיריים, יש להתייחס לכיריים כטריפות, ולהשתמש בהם בכלים יבשים מלמטה, וכן שלא יהיה שיירי מאכלים עליהם בזמן שמניח עליהם סירים, וכן לא להשתמש במאכל שנופל על הכיריים.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם לא היה בן יומו (פעם אחרונה היה בע"ש) האם המאכל מותר בד"ע?
    למה להתייחס כטריפה הרי מי אמר שנפל בשר וחלב תןך יממה?

  2. אם היה נקי לגמרי ואינו בן יומו אתה צודק וזה צויין בשאלה. הבעיה שבדרך כלל לא מנקים אחרי כל שימוש ומצוי שיש ממשות בשרית…

  3. אני רק בודק אם הבנתי נכון, (מקווה שאני לו מנדנד)
    אם מקפידים לנקות כל פעם אחרי הבישול, אין בעייה לפי ההלכה היבשה?