בגדים מכובסים בתשעת הימים – לדרוך

שאלה:

שלום!
שמעתי שאפשר ללבוש בגדים מכובסים בשבוע שחל בו תשעה באב על ידי כך שדורכים עליהם או משהו כזה ואז הם כביכול כבר לא נקיים
רציתי לדעת אם יש ביסוס לכך בהלכה ואם כן כיצד באמת ניתן ללבוש בגד מכובס, שאותו אני רוצה ללבוש ספציפית בימים אלה?

תשובה:

שלום וברכה

יש שהקלו בזה בשעת הדחק כאשר אין בגד שהוכן קודם לכן על ידי לבישה, ראה שו"ת מקדש ישראל סימן כז. אבל ודאי זה אינו לכתחילה.