אחרית הימים

שאלה:

השלום והברכה,
מובא באוצר המדרשים אייזנשטיין (עמ' 390) שמקורו בספר "אבקת רוכל" (דף ב' ע"ב) – ואני מצטט: "…וננעלים דלתי שחקים ונסגרים שערי פרנסה וכלכלה…" וציטוט נוסף: "…ובזמן שמשיח יתגלה בגבורתו דור הולך ונופל בחייו מפני גזירות קשות ומשונות ומבוהלות…" – ואני הקטן שואל: בהקשר לציטוט הראשון,האם גם שערי דמעה יינעלו?! והאם ימותו אז יהודים ח"ו ברעב?? ובהקשר לציטוט השני,האם יהודים יגיעו ממש רחמנא ליצלן,אף עד כדי מחנק נפשם?! והיאך נוכל לשרוד באותם הימים?? תודה מראש…

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע, אין ספק שהראויים לראות פני משיח ינצלו מכל הגזירות, ואין דבר העומד בפני התשובה… כמו כן מקובלנו שיש בעיתה ויש אחישנה, וכל התיאורים הללו הם באם באופן שהמשיח יבוא בזמנו ולפי הסדר הראוי, אבל אם יבוא באופן של אחישנה – פתאום יבוא, ננצל מכל התהליך המקדים, ויש סברא לקוות שכיון שכבר כלה קציר עבר קיץ, אנחנו כבר במצב של אחישנה…

שנזכה לכל הישועות ברחמים מרובים.