מתנה על תנאי

שאלה:

אחות שהבטיחה לשמור על אמא ובתמורה תקבל 100000. שח ממכירת דירה. עוזבת את דירתה בירושלים ועוברת לאילת שם מכירה את בעלה השלישי. מתחתנת ורוכשרת דירה נוספת באילת .מה דין המתנה שקיבלה. ולא קיימה את הבטחתה

תשובה:

שלום וברכה,

כדי לתת תשובה מדויקת צריך לבחון את הנתונים לפרטיהם.

אם נעשה תנאי על המתנה – שהמתנה ניתנה בתנאי שתשמש את אימה, אם לא התקיים התנאי בטלה המתנה, ואין חובה לתת לה את הסכום שהובטח.

אם לא היה תנאי מפורש, אלא שהאמא נתנה לה מתנה בגלל שהיא שומרת עליה, אלא שהיה מובן שהאמא נותנת בגלל שגרה איתה ומשמשת אותה, לא נוכל לבטל את המתנה, כיון שלא היה תנאי שיבטל את המתנה. ואם הדברים היו מוכרחים מאוד שהתמנה ע"מ כן, פעמים שנראה את הדברים כתנאי והמתנה בטילה.

בהצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    העניין שקנתה דירה בכסף שניתן לה במתנה בתנאי שתגור סמוך לאמא ותסעד אותה כאשר אמא תבקש. אך אחרי כשנה או שנתיים הכירה את בעלה השלישי באילת. השכירה הדירה עברה לאילת שם. רכשה דירה .וחיה עם בעלה כאשר הסעד לאמא נעשה בעיקר על ידי ואחי שהתגורר בירושלים