להמשיך לשלם למלמד אחרי סגירת המוסד

שאלה:

הנני פותח מכינה לישיבה ל10 תלמידים.
ואני זקוק למגיד שיעור לשעות אחר הצהריים.
יתכן שבעוד כמה חודשים נאלץ לסגור,
מה ההתחייבות שלי למלמד, מעבר לתקופה שהיספיק ללמד?
האם עלי לשלם למגיד השיעור עד סוף השנה או שאשלם רק על זמן עבודתו.

תשובה:

שלום וברכה,

שכירות מלמד דינה כשכירות לשנה שלימה. כיון שעבודה בהוראה זה שנה. ולכן אם אתה סוגר את המוסד או מפטר מורה באמצע שנה יתכן ויחייבו אותך לשלם למלמד עד סוף השנה.

כדי שלא להתחייב על שנה יש לערוך חוזה מפורש שהמלמד לא נשכר לשנה, ומודע לכך שיתכן והמוסד לא יחזיק מעמד. ולהתנות שעם סגירת המוסד בטל התחייבות של עובד ומעביד, ואין חובה לשלם לא משכורת ולא חופשים. ולהוסיף שכל דו"ד יהיה בבית דין רבני…. ולהחתים את שני הצדדים.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1