איזה מלאכת שבת יש בציצין שאין מעכבין ?

שאלה:

בס"ד
בגמ' שבת קו. נראה שמלאכת שבת שיש במילה היא חובל. והרי מלאכת חובל לרוב ראשונים היינו הוצאת דם, ולכאורה הא דחשיב לה למילה צריכה לגופה היא מכיון דבמילה יש צורך בהוצאת דם שזה חלק מהמילה, כמש"כ ברש"י שבת קלד. ד"ה "לכרכי הים".
ואם כנים הדברים, צריך ביאור איזו מלאכת דאורייתא יש בהורדת ציצין שאין מעכבין, הרי מכיון שכבר הוציא דם במילה זו בהורדת הערלה עד לשם ותו א"צ אלא לסיים את הורדת הציצין הרי כבר אינו צריך עוד הוצאת דם, וא"כ כבר אין בזה מלאכה דאורייתא הצריכה לגופה ומדוע אין חוזר על ציצין שאין מעכבין. [אליבא דר"ש שמשאצל"ג איה דאורייתא]

תשובה:

שלום וברכה

בהורדת הציצין יש מלאכת גוזז, אמנם זה אינה צריכה לגופה מן הסתם, אבל כיון שאינם מעכבים את המילה אינו חוזר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    אם זה רק מלאכה שאינה צריכה לגופה דאינה אסורה מה"ת לר"ש אלא מדרבנן, מדוע מצות מילה דרבנן [לחזור ע ציצין שאינן מעכבין] אינה דוחה את איסור שבת דרבנן של גזיזת ציצין שאינן מעכבין