צניעות

שאלה:

אח שלי אמר לי שהוא ראה סרטון של רב מאוד גדול לפני מאה שנה שפורסם והוא ראה את אשתו עם חצי מטפחת וחולצה מעל המרפק.
איך יכול להיות?
אולי באמת זה לא כתוב בתורה שצריך לכסות את המרפק וזה לא עבירה
אם ככה פעם נשים של רבנים היו הולכות למה שאני לא אלך ככה? יש לי על מי לסמוך

תשובה:

אינני יודע במה מדובר, אבל ידוע הדבר שבליטא היתה בעיה גדולה עם חינוך הבנות, לא היה שם בית יעקב כלל, ונוצר מצב שנשות רבנים היו ברמה רוחנית פחותה בהרבה מבעליהם, ב"ה שכיון יש חינוך חרדי לבנות והבעיה הזו כבר אינה קיימת. אבל ודאי שאין על מה לסמוך.