לקיים עסקה שאחד הצדדים התחרט אך לא יכול לחזור בו

שאלה:

סגרתי עם בעל עסק על מחיר עסקה מסוימת והבהרתי שהצעת המחיר היא אחרי מעמ והוא אישר. לאחר מעשה ראיתי שהוא מתחמק מלסיים את העסקה ואז התברר שהוא אמר את המחיר כמסיח לפי תומו ובאמת התכוון שאשלם לו במזומן בשחור ולכן אמר לי מחיר זול (כך נאמר לי מאדם אחר שגם עשה איתו עסקה דומה). נניח שאכן הדברים כך, האם יש בעיה לסיים את העסקה כך או שמא יש כאן אבק גזל כיוון שהוא לא באמת רוצה למכור לי?

תשובה:

שלום וברכה,

אם סיכמתם על מחיר לפני העסקה, וכן סיכמתם שהמחיר כולל מע"מ אין חשש גזל להמשיך בעסקה. למרות שבעל העסק מעדיף תשלום במזומן כדי להבריח ולהרוויח את המע"מ, אין סיבה מצידך שתצטרך לסגת מהעסקה בגלל הרצונות שלו שלא התנה בשעת סגירת העסקה.

בהצלחה.