אכילת מאכל לא בריא בשבת

שאלה:

שלום וברכה. הרמב"ם כתב בהל' דעות פ"ג שיש לעשות כל מעשיו לשם שמים, וכתב בזו הלשון: "וכן כשיאכל וישתה ויבעול, לא ישים בלבו לעשות דברים האלו כדי ליהנות בלבד עד שנמצא שאינו אוכל ושותה אלא המתוק לחיך ויבעול כדי ליהנות. אלא ישים על לבו שיאכל וישתה כדי להברות גופו ואיבריו בלבד". ושאלתי – אני רוצה לקיים את דברי הרמב"ם בשלמות בעז"ה, ורציתי לדעת האם לפי שיטת הרמב"ם כאן – בשבת יש היתר או מצוה לאכול דברים טעימים יותר אך שאינם בריאים, משום עונג שבת? או שגם בשבת יש להקפיד שלא לאכול שום דבר שאינו בריא, וכמו שהתנסח הרמב"ם בפ"' הל' י: "ואדם שהוא חכם וכובש את יצרו ולא ימשך אחר תאותו ולא יאכל מן הנזכרים כלום אלא אם נצרך להם לרפואה הרי זה גבור".
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

כבר אמרו חכמים "תפסת מרובה לא תפסת"… אם תמנע באופן קיצוני מכל מאכל טעים לא נראה שתעמוד בזה, נראה שדי בכך שתקפיד בזה בימי החול, ובשבת תקל קצת, לא צריך להסתער על העוגות והגלידות, אבל קצת לאכול לכבוד שבת זה בסדר גמור.

שבוע טוב ובריא.