נעלי כדורגל חדשות בתשעת הימים

שאלה:

שלום לכבוד הרב
אני משחק כדורגל ונעליי נקרעו,האם מותר לי לקנות נעלי כדורגל חדשות? כי מבחינתי הכדורגל הוא מרפא לנפש בימים אלו מכיוון שאיני עובד ואני חייב תעסוקה כל שהיא והכדורגל עוזר לי להרגיש טוב יותר בלעדיו חלילה אני מאד אצטער אם לא אשחק וכנראה אשחק עם נעליי הקרועות במידה ואסור לקנות ונגרם לי מזה צער(גם קיים חשש להיפצע) האם מותר לי לקנות נעל חדשה בשבוע שחל בו 9 באב?

תשובה:

שלום וברכה

לא קונים נעלים חדשות בימים אלו. אם אלו היו נעלי הליכה רגילות מה שנצרך לעצם התפקוד היינו מקילים אבל בשביל כדורגל… תיקח לך את הזמן הזה של המשחק ותלמד קצת את אגדות החורבן בגמרא בגיטין פרק חמישי. אם זה נראה לך ממש צורך נפשי עז מאיזו סיבה, וכשאני אומר צורך נפשי אני מתכוין בדיוק לדבר, ולא סתם לתעסוקה, אז תקנה.