תחרות בין שני מוכרים – מתי מותר?

שאלה:

שלום,
בגלל מצב הקורונה אז בעסק שלי ניכרת חולשה.
לכן התחלתי לחלק פרות וירקות עד לבית הלקוח. יש לציין כי בניתי קו די יפה להתחלה.
אולם, פנה אליי היום בעל הבית של הסופר למטה במקום שאני מתגורר (אני והוא בקשר טוב) ואמר לי שעיסוקי פוגע לו בפרנסה והוא מבקש ממני להפסיק לאלתר.
מה עושים? (אני מבין אותו הוא משלם שכירות גבוהה והמון הוצאות).
ומצד שני אני גם אפסיד אם אחדל לעבוד.

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתה מבני העיר מותר לך לעבוד במקום ולהתפרנס. אין איסור השגת גבול אם אתה מאותו מאותה העיר.

וכמו כן מותר לך לעשות הזמנות לבתים למרות שזה מוריד לו לקוחות, כיון שהוא יכול לערוך הזמנות או לעשות מבצעים אחרים.

בהצלחה.

מקורות:

מותר לפתוח חנות מתחרה אם הפותח הוא מאותה העיר – שו"ע חו"מ סימן קנו סעיף ה. ובפת"ש הביא בשם האביאסף שאם השני משבית לראשון את העסק לגמרי יכול לעכב עליו – גם אם השני הוא מבני העיר.

אין איסור לירקן השני לערוך הזמנות אפילו שמגרע בזה את הפרנסה של השני, וכמבואר בשו"ע  חו"מ סימן רכח סעיף יח "מותר לחנוני לחלק קליות ואגוזים לתינוקות, כדי להרגילם שיקנו ממנו. וכן יכול למכור בזול יותר מהשער, כדי שיקנו ממנו, ואין בני השוק יכולים לעכב עליו".