ריבית

שאלה:

שמעתי שאם קונים מוצר ומשלמים עליו בתשלומים אם כל תשלום יש ריבית אז זה אסור. רציתי לדעת שתי דברים א. כמה כסף נחשב לריבית שיש בזה איסור ריבית, האם שווה פרוטה או יותר ? ב. לי כבר קרה כזה מקרה ואחרי שראיתי שהתשלום הראשון חוייב עם ריבית התקשרתי לחברת האשראי כדי לבקש להם לבטל לי את שאר התשלומים ולחייב בפעם אחת כדי שלא יהיה ריבית וענו לי שם שבעיקרון אפשר אבל זה יעלה לי 30 שקל. השאלה מה אני צריך לעשות עכשיו ?

תשובה:

1. איסור שוחד חל גם בפחות משווה פרוטה – שו"ע יו"ד סימן קסא ס"א.

לחברות האשראי בארץ ישראל יש היתר עסקה, לכן אין איסור לשלם בתשלומים עם ריביות לחברת האשראי. גם אם אתה רוצה להחמיר ולא לסמוך על ההיתר עסקה, במקרה שלך שכבר נתת יש להקל בדבר.

בהצלחה.