מסיכה בתפילה

שאלה:

שלו, בגלל הגבלות בכמות המתפללים בבית הכנסת הלכתי לעזרת נשים ושם הייתי יחדי אז הורדתי מעט את המכה, ובאמצע תפילת העמידה מישהו נכנס והתיישב ללמוד, האם מותר לי להעלות את המסיכה באמצע 18?

2.ראיתי תשובה באתר, שאנשי תורה צריכים לכבד את עצמם ולא לבקש מהמוכר לעשות הנחה בגלל היותם לומדי תורה.
מה הדין אם מוכר הוא אדם דתי ונרה כמוקיר את לומדי התרה(מצוי בחנויות ספרי קודש), האם בכה"ג יהא מותר לבקש הנחה?
ומה הדין אם זה לבית הכנסת?

תודה ושבת שלום!

תשובה:

שלום וברכה

1. מותר להעלות את המסכה, זו הרי סכנה.

2. לא כתבתי שאסור לבקש הנחה, אלא שלא לומר "אני בן ישיבה, בן תורה, תן לי הנחה" מעבר לשימוש בתורה, זה בזיון שבן תורה כביכול עני שנזקק לבריות. סתם לבקש הנחה למה לא… צרכנות נבונה…

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. רבינו, יש מקום לכאורה לציין שכשמבקשים הנחה, מעבר לכך שלא לתרץ זאת בכך שאני גדול הדור יש גם לדעת למי לפנות. לא כל קופאי מוסמך לכך ולעיתים אם מתוך לחץ או אי נעימות הוא עלול "להחליק" וזה נכנס לשאלה של גזל .