מהנדס שטעה והורה לשבור קיר

שאלה:

מהנדס טעה ונתן אישור להוריד קיר לאחר מעשה הוא הודיע שטעה וכמובן צריך להחזיר ולתקן. השאלה על מי מוטל התשלום לתיקון והחזרת הקיר ?

תשובה:

שלום וברכה,

מהנדס שאחראי על הבנייה [בתשלום], והטעה את הקבלן ושברו קיר לפי הוראתו, חייה המהנדס לתקן את הקיר, והוצאות התיקון מוטלים על המהנדס.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן שו סעיף ו. ושם מבואר במחלוקת האם צריך שיאמר 'עליך אני סומך'. אולם במקרה זה שהמהנדס התמנה להיות מפקח על הבנייה וידוע שהוא הסמכות הבלעדית, והקבלן לא אמור להתייעץ עם אדם נוסף, לכו"ע המנדס חייב בתשלום הנזק.