ברכה על טורטייה

שאלה:

מה מברכים על טורטייה מקמח חיטה ותירס?

תשובה:

רוב הטורטיות עשויות מקמח תירס ולכן ברכתם שהכל ולאחר אכילתם ‘בורא נפשות’, אך יש טורטיות העשויות מחיטה ועליהם מברכים בורא מיני מזונות, ואם אוכל כזית מברך לאחר מכן ‘על המחיה’. כאשר הטורטיה נעשית ברוב מים לעומת שאר המשקים, למנהג האשכנזים יש לברך המוציא. בהלכה ברורה הביא כדבר פשוט לברך מזונות, ואכן לספרדים זה ודאי כך לא גרע מחלה מתוקה שברכתה לספרדים מזונות.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במחילה אך איני מבין איך דומה טורטיית חיטה לחלה מתוקה לשיטת ספרד? אכלתי לא מעט טורטיות מייצרנים שונים ואין בהן מתיקות כלל וכלל.