שינוי שם

שאלה:

שלום רב לכם שאלתי כבר כפוסט שאלה אבל אשלח הכל פה כאילו את שאלתי האם כדאי לי לשנות את השם אור או שלא ולמה לא ומה זאת אומרת שמות יהודים לשנות שאין לי בעיה עם זה רק מה השמות ומה הפירוש שלהן ודבר שני כאילו אני מרגישה שבאלי לשנות למשהו שיהיה בו מזל וכן אין לי בעיה אם שם יהודי שורשי עם מזל טוב כמובן עם התוספות שיש מהשם אור רק שיהיה טוב בחיים והצלחה בלימודים אונברסיטה בעבודות ובזוגיות והצלחה בחיים וכאילו לא להיות עצלנית ולהיות ברצינות והצליח ללמוד למבחנים ברצינות ובעיקרון עם מזל טוב ולהישאר עם אותו בן אדם אחד ושיתאים לשם המשפחה השם היהודי שורשי אם יש לכם הצעות כתבו עם פירוש

תשובה:

חשוב מאוד לומר, אנשים מייחסים לשינוי שם את העזרה לכל בעיותיהם, אלו כמובן שטויות… מי שרוצה להצליח בלימודים בזוגיות וכו', ראשית יתחזק בתפילה ובאמונה בה' ובקיום המצוות וישפיע על עצמו חסדים, ושנית ישקיע…. אם לומדים ברצינות מצליחים, ואם משקיעים בזוגיות בצורה נכונה בעז"ה מצליחים, השם הוא נושא שולי. כל שאמרתי הוא רק שנכון הדבר שרצוי באופן כללי לקרוא לילדים בשמות יהודיים שאנחנו מכירים מהתנ"ך כטובים. תבחרי מה שתאהבי, אבל זכרי מה העיקר בחיים.

שבת שלום.