מותר ללכת עם הילד למקווה?

שאלה:

האם ניתן ללכת עם הילד למקווה? הכונה שיראה אותי ערום ?

תשובה:

שלום וברכה

אסור לילד להיות עם אביו במקוה ולראותו ערום.

מקורות:

בגמרא בפסחים נא ע”א נאמר: עם הכל אדם רוחץ חוץ מאביו. ובטעם הדבר נחלקו ראשונים, רש”י שם מפרש שהטעם משום שעלול לבוא לידי הרהורים רעים כשרואה מקום שממנו בא, ואילו המאירי כותב שהטעם לכך הוא משום מורא אב. עלפי זה כתבו אחרונים, שהנפק”מ בין שני פירושים אלו, באופן שהאב נזקק לכך ביותר, שאם הטעם משום מוראו אין טעם להחמיר בכך כשהדבר נעשה לצרכו, אולם, אם הוא משום הרהורים רעים אין להקל בכך אפילו במקום שיש צורך רב. בס’ ערוך השולחן סי’ כג סעי’ ח לחומרא, על פי הרמ”א שם שהביא את טעמו של רש”י.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה יכולה להיות נפ"מ הפוכה. בימינו ילד בן עשר לא יודע מקום שממנו בא ולא יודע הרהורים רעים. מצד זה א"כ יש סברה להתיר. משא"כ מצד מורא ששייך בכל מקרה.