כדורגל שולחן בשבת

שאלה:

שלום, האם מותר לשחק במשחק babyfoot [שולחן-כדוררגל] בשבת ? ועל הצד שדבר כזה אינו מוקצה, האם יהיה אסור בגלל עובדין דחול? או שיהיה אסור בגלל השמעת קול ? תודה מראש.

תשובה:

אינני רואה כל בעיה במשחק זה בשבת. מה ההשמעת קול? יש שם משהו חשמלי או פעמון?

שבת שלום.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. אנחנו נוקטים לעיקר שאין מוקצה במשחקים, עכ"פ אין שום מיוחדות במשחק זה על פני אחרים. השמעת קול שאסורה היא כאשר יש ענין להשמיע קול דרך ניגון. זה שאדם זורק משהו וזה עושה קול, אינו בעיה.

  2. ראה שמירת שבת כהלכתה פרק טז סעי’ ו. וראה שם בהערה, שאף שבשו”ע כתב שכדור הוא מוקצה, אין כוונתו לכדורים המיוצרים לצורך משחק שדינם ככלי ממש, אלא למה שהיה נהוג בזמנו שילדים מכינים לעצמם כדור משחק מסמרטוטים, וכן הורה הגרי"ש אלישיב, כמובא בס' שבות יצחק – מוקצה. אולם בשו"ת אור לציון ח"ב סי' כו סעי' ח כתב שיש לאסור משחק בכדור בשבת לספרדים.

  3. תודה רבה. עכשיו ראיתי ב'דרשו' שהביאו גם מהשבט הלוי [ט,עח] ומהגש"ז אויערבאך שכדורים של זמנינו אינם מוקצה.