שיעור עיכול באכילה

שאלה:

שלום רב.
ידוע לי שאם אדם אכל כזית לחם/ מזונות – יכול לברך עד 72 דק'. ואם אכל יותר מכזית יכול לברך כל זמן שמרגיש שבע (אשמח לתיקון אם אני טועה).
האם גם כשאני לא מרגיש מלא לגמרי מהסעודה, אבל אינני מרגיש רעב מאז הסעודה – מותר לי לברך אפילו אם עברו למשל 3 שעות מהסעודה?

תשובה:

שלום וברכה

קשה לתת בזה הגדרה מדוייקת, לשון השולחן ערוך בסי' קפד הוא: "כל זמן שאינו רעב מחמת אותה אכילה", כלומר עדיין יש לך את הנאת האכילה. בכל מקרה של ספק, תאכל עוד כזית…

ערב טוב.