נדרים בלב לא רצוניים

שאלה:

יש לי כל היום חששות אולי נדרתי בלב לתת כל החסכונות שלי לאיזה אדם מסוים (בדרך כלל זה לאדם שיש לי סיכסוך עמו באותו זמן)אם לא אעשה כך וכך. ומחשבות אלו רודפות אותי עשרות פעמים ביום ולפעמים אני מסכים לעשות הדבר כדי לא להיכנס לשאלות ואני לא מצליח. ואז אני חושש יותר שמא כבר הסכמתי הסכמה אמיתית. ואז אני מתחיל לנתח שעות רבות מה בדיוק חשבתי. ואני מגיע לפעמים למסקנה שבדיוק הפעם היה זה מחשבה חזקה מכיוון שידעתי בוודאות שאצליח לבצע המשימה ולא אצטרך לתת את הכסף
מה אפשר לעשות האם יש דרך לנטרל את האפשרות לנדור בלב

תשובה:

מחשבות לא רצוניות הם כלום, זאת מעבר לעובדה שנדר בלב הוא כלום, לכן אין כל צורך להתייחס למחשבות האלו, הכל בטל ומבוטל.

רפואה שלמה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לפעמים מדובר באדם עני שזה יכול להכלל בנדרי צדקה
    לפעמים אני חושב למשל אם לא אצליח במשחק בגימבו אז לא אוכל לקנות דבר מסויים שאני רוצה לקנות ואם אקנה אצטרך לתת כל הכסף וכנ"ל. אז בציור כזה אולי זה חל שאם זה לא רציני אין שום טעם במשחק ואולי כל הטעם במשחק זה רק אחרי האתגר שאני היצגתי לעצמי ?

  2. ם דבר, זה הרי לא חשיבה רצונית, אתה בעצמך מנסה להפסיק עם זה, באחריותי המלאה זה שום דבר וגם כשחוז: הפעם זה היה רציני… זכור את דברי, שום כלום.