מעשר כספים מתמיכה של הורים לילדים

שאלה:

שלום וברכה. ילדים מקבלים כסף מהורים כתמיכה לצרכיהם. האם ילדים צריכים להפריש מעשר מזה? תודה

תשובה:

שלום וברכה

כאשר ההורים מקפידים שהכסף ילך לצרכי הילדים ולא למטרות צדקה, אין חובה להפריש, אבל אם הם סתם נותנים כסף, עשה עם זה כרצונך – יש להפריש.

מקורות:

דרך אמונה מתנות עניים פרק ז ציון הלכה אות סז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ודאי שלא. הם חיים יחד, ושותפים בהכנסותיהם מבחינת התנהלות. כך הוא עצמו מנהל את ביתו, זה לא מתנה שבין איש לרעהו.