כהן שטיפל במת

שאלה:

שלום רב
אבי נפטר לפני מספר חודשים ,כשאמא שלי ראתה אותו במיטה ללא רוח חיים היא ישר צעקה לשכנה שעלתה עם הבן שלה והוא כהן ,והיום נודע לי שהוא עשה לאבא אחייה והרים אותו מהמיטה אל הריצפה ,שמעתי שאסור לכהן להיכנס לבית המת ובמיוחד לגעת בו, אפשר לדעת מה הדין של הצדדים?

תשובה:

שלום רב,

אכן לכהן אסור לגעת במת ואסור לו לשהות באותו מקום שיש בו מת. אבל אין דבר העומד מפני פיקוח נפש. והוא ניסה להציל את חיי אביך ודאי מצווה גדולה עשה.

בשורות טובות