תקלה בחשמל בדירה שכורה

שאלה:

שכרתי דירה ממישהו, רציתי להחליף התאורה בעצמי, ברשות בעה"ב , ונתקלתי בבעייה, ולא היה לי ברירה והזמנתי חשמלאי , תוך שחשבתי שיעלה לי עד 150 שקל, ואולי חשבתי שאני אשלם. אולם לתדהמתי הוצרכתי לשלם 350 שקל. אח"כ סיפרתי זאת לבה"ב והוא אמר לי לעשות שאלת רב מי צריך לשלם. הוא לא התלונן לי למה ערבתי חשמלאי אלא כעס על התשלום הגבוה וגם על השוכרים שהיו לפני שהם חיבלו בחשמל שלו, שאפילו החשמלאי התקשה לעלות על הבעיה. ברצוני לשאול מי צריך לשלם הוצאות החשמלאי, או הכי טוב לעשות פשרה עם בעה"ב לשלם חצי הוא חצי אני?

תשובה:

שלום וברכה,

אם אירע תקלה בתאורה בדירה שכורה וצריך לכך חשמלאי, המשכיר צריך לספוג את העלות של ההוצאות.

אם מדובר בתקלה פשוטה שאדם רגיל מתקן לבד, החובה מוטלת על השוכר.

אני מבין מהשאלה שהיה סיבוך מיוחד שמצריך מעשה אומן, ולכן ההוצאה מוטלת על המשכיר.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שיב.