שיק דיאטה לפני התפילה

שאלה:

שלום וברכה,
אני משתתפת בתכנית דיאטה של חברת "הרבלייף", ובמסגרתה עליי לשתות שייק מיוחד המכיל חלבון תוך שעה מזמן הקימה בבוקר. שאלתי היא האם יהיה מותר לי לשתות אותו לפני התפילה, במקרה שאני לא מספיקה להתפלל בזמן זה (כיוון שאני יוצאת לעבודה או עסוקה בענייני הבית). והאם בשבת הדין זהה? (מבחינת חיוב בקידוש).
יש לציין שאני אשכנזייה, שבד"כ נוהגת להתפלל שחרית וכן לא נוהגת לאכול לפני התפילה.

תשובה:

נשים פחות הקפידו על אכילה לפני התפילה, ולכן אם יש צורך בריאותי ודאי יש להקל בזה, סוף סוף גם מדובר במשקה בלבד שנהגו להקל בדרך כלל במשקאות. בשבת שיהיה דוקא לפני התפילה, אחרת ודאי יש חובת קידוש.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. משקה חשוב ויקר יש לחשוש שיש בו בכלל לא תאכלו על הדם, ורצוי שלא לעשות זאת לפני התפילה. כמובן צורך רפואי מוגדר משנה את התמונה.

  2. בשאלה הנ"ל לא מדובר במשקה חשוב ויקר, אלא במשקה שגרתי המורכב ממים ואבקת חלבון (תוסף תזונה). האם במקרה זה הדין שונה?