קריאת שמע בלי כיסוי ראש – אשה נשואה

שאלה:

אני הולכת לישון ללא כיסוי ראש
1-האם מותר לי כך לקרא קריאת שמע או שצריכה לכסות בזמן זה?
2-האם זה לכתחילה לישון ללא כיסוי ראש?

תשובה:

1. צריך לכסות את הראש בשעת אמירת דבר שבקדושה.

2. כאשר רק הבעל רואה ואלו ימי טהרה אין איסור, בימי נדה יש לכסות. כמובן ידועים דברי חז"ל על קמחית שלא ראו כותלי ביתה את שיער ראשה וזכתה לבנים כהנים גדולים.

מקורות:

1. צרור המור (מהר”א סבע חמיו של מרן הב”י, על פרשת נשא) שאסור לאשה לברך או לענות אמן בגילוי ראש, הליכות בת ישראל (פ”ה סעיף ג הערה ו) בשם הגרש”ז אויערבאך, שו”ת רבבות אפרים (ח”ו סי’ תס ענף ד, ד"ה מכתבו של ידידי רנ”נ], שו”ת יחוה דעת (ח”ו סי’ ה), ילקוט יוסף (אוצר דינים לו”ל, פ”ס סעיף י’ ובהערות שם), ברכת ה’ (לר”מ לוי, ח”א פרק ז סמ”ג ובהערות שם).