מינקת בתשעה באב

שאלה:

ילדתי לפני 3 חודשים, והתינוקת אוכלת רק הנקה,לא שום תחליף מזון אחר,
איך אוכל לתת לה בצום כשאני לא שותה?, לא יהיה לי מה לתת לה, היא תשאר רעבה…
ויתכן גם שישפיע על כמות החלב להמשך(לאחר תשעה באב), שכן יממה שלימה לא אשתה נוזלים…

תשובה:

שלום וברכה

אם היא אוכלת מבקבוק, ניתן לשאוב לפני תשעה באב ולתת לה במהלך יום הצום מבקבוק מה ששאבת, בלילה ניתן להניק כרגיל, והתופעה של נזק לחלב בהמשך, מאוד מאוד לא מצויה. אם היא לא אוכלת מבקבוק את פטורה מלצום. ראה תורת היולדת פרק נא הערה יא, נשמת אברהם סי' תקנד הערה א.

צום קל ושבת שלום.