כף חלבית במחבת פרווה

שאלה:

בס"ד שלום רב, ערבבנו עם כף חלבית נקי'ה תבשיל פרווה במחבת פרווה חמה. האם המחבת הפכה לחלבית?
תודה רבה מאוד!

תשובה:

הכלים נשארו כדינם ואין צורך בהכשרה, לגבי המאכל האם מותר לאכול אותו עם בשר, זה תלוי מתי השתמשו חם בכף החלבית, אם בתוך 24 שעות לבני אשכנז אסור לאכול עם בשר ובני ספרד מתירים בדיעבד, אם לפני יותר מ24 שעות בני ספרד מקילים בזה ובני אשכנז רק בדיעבד. אבל הכלים כאמור אין בהם בעיה בכל מקרה.