תביעת עיירית בית שמש

שאלה:

אני מעונין לתבוע את העירייה על רשלנות שלה שגרמה לנזק בגוף.
האם ניתן לפנות ישירות לערכאות על סמך זה שהם ככל הנראה לא יבואו, או שעלי לתבוע אותם ראשית כל בבית דין ורק אח"כ לראות מה הם יענו.
בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

עיריית בית שמש לא תגיע לדין תורה, ולכן מותר לתובעם בערכאות מיד. כדאי שאחרי שאתה פותח תיק בערכאות תודיע להם שאתה מצידך מוכן לסגור את התיק ולהתדיין בבית דין.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן כו כתב שכדי לתבוע בערכאות צריך לקבל היתר מבית דין. ובכסף הקדשים כתב שאם הנתבע מומר וודאי לא יבוא לבית דין, מותר לתובעו מיד בערכאות.

באדם פרטי שאינו שומר תו"מ יש לתבוע בבית דין תחילה. אבל בתביעה של חברה גדולה בבעלות של אנשים שאינם שתו"מ או בתביעה מול גוף ממשלתי, מותר לתבוע בערכאות ללא זימן בבית דין.