שעון שפועל באמצעות נענועו

שאלה:

שלום רב.
ברשותי שעון שעובד על ידי נענועו. כלומר הוא לא זז סתם ככה, כשרוצים שהוא יזוז מנענעים אותו והמטוטלת שלו מתהפכת וכנראה מותחת קפיץ ואז הוא עובד כמה שעות (פחות מ-24) גם בלי שמזיזים אותו בכלל. אם אני מנענע אותו בערב שבת הוא לא מפסיק לעבוד כל השבת כי הוא זז ע"י היד שלי במשך השבת הרבה פעמים. האם יש כאן בעיה, כי אם לא הייתי מזיז אותו בשבת הוא היה מפסיק לעבוד באמצע השבת ויוצא שאני אולי גורם לו לעבוד בשבת? האם יש בעיה של מכין משבת לחול, כי ע"י הנענוע הוא ממשיך לעבוד גם במוצ"ש? (או בעיה אחרת)
בתודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

בשו"ת שבט הלוי ח"ג סי' צז נראה שאם גם בלי תנועת היד הוא יפעל עד מוצאי שבת – מותר, כי אף שנעשית פעולה בשבת, זה בגדר פסיק רישא דלא אכפת ליה, בפעולה שאין בה חשיבות ואין לה כוונה כלל. אבל אם בשבת עצמה לא יעבוד יותר מכמה שעות, ויש צורך בנענועו בשבת עצמה, זה בגדר פסיק רישא דניחא ליה ואסור.