שימוש בתמונות מהאינטנרט

שאלה:

בגוגל מתפרסמות מיליוני תמונות שלא ידוע מי צילם ומהו המקור שלהן- האם מותר להשתמש בהן?

תשובה:

שלום וברכה,

האם התמונות מוגנות בזכויות יוצרים או לא? אם הם לא הגינו את התמונות והם מסכימים שייקחו מהם – מותר.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא הבנתי את התשובה, כי חלק מהתמונות שמוצגות באינטרנט הן חלק מכתבה או פרסומת או תחקיר. לפעמים רשום למטה את שם הצלם (או כינוי שלו), וחלק מהתמונות לא רשום כלום, אז מה הכוונה "אם הם מסכימים" את מי בדיוק אמורים לשאול??
    לא הבנתי מה בעצם הבעיה להעתיק את התמונות?
    זה רכוש שלו פרטי?
    בעיקר לא מובן מה הבעיה להעתיק תמונות שלא רשום אפילו מי צילם

  2. צריך לברר האם התמונות שמתפרסמות שם מוגנים בזכויות יוצרים. אם הם לא מרשים להעתיק – אסור.
    שאלתך האם זה רכוש פרטי? השאלה היא כללית האם הפרת זכויות יוצרים יש לה תוקף הלכתי. רבים מהפוסקים סוברים שיש איסור הלכתי בהעתקה של יצירה כיון שיש לו בעלות, ואסור לרדת לאומנותו. ראה בהרחבה עלון המשפט גיליון מספר 39, מאמר של הגאון הרב שפרן שליט"א.