קניית מתנה בתשעת הימים ליום הולדת בתשעת הימים

שאלה:

לבעלי יש יום הולדת בשבת הקרובה. רציתי לקנות לו מתנה אך הייתי בבידוד עד אתמול. היום כבר תשעת הימים.
יום ההולדת יחול בשבת. האם אוכל לקנות לו מתנה להקדיש לו לפני שבת ולהביא לו בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

מתנה שמקובל להביא ליום הולדת ובלי זה יהיה קצת עלבון, מותר להביא בתשעת הימים [חשוב לציין שהבעיה היא לא כל כך ולא רק בקנייה אלא גם בעצם הנתינה].

מקורות:

ראה קובץ מבקשי תורה [כו] בשם הגרש”ז אויערבך שלכתחילה לא נותנים מתנות בתשעת הימים בלא צורך מיוחד, וראה שו”ת רבבות אפרים ח”ב סי’ קנה שמסופק בכך, ובמועדי ישורון עמ’ 136 בשם הגר”מ פיינשטיין שאין ראוי לכתחילה, ובס’ קרא עלי מועד בשם הגר”ח קנייבסקי שרק בשעת צורך גדול שאי אפשר לתת אחר כך מותר לתת את המתנה בימים אלו.