קנייה בתשעת הימים

שאלה:

שלום!
א. האם מותר לקנות בתשעת הימים כונן למחשב שאמור לשמש רק לצרכים תורניים (אוצר החכמה)? יכול להיות שישתמשו בו כבר בימים אלה כך שיש בזה כנראה צורך מצווה.
ב. האם מותר לחברותא צעירא שרוצה לקנות מתנה לחברותא בוגרת שלו, ולא יראה אותו אחר ט' באב (בין הזמנים), לקנותה בתשעת הימים, וא"כ, האם מותר לו להביאה לו בתשעת הימים? המתנה היא פקל קפה.

תשובה:

שלום וברכה

1. כיון שמדובר בצורך ללימוד תורה ודאי מותר.

2. כיון שמדובר בכבוד  התורה ולא יוכל אחר כך, אפשר להקל, עדיף השבוע ולא בשבוע שחל בו תשעה באב.

ברכה והצלחה