נדר במנהג טוב

שאלה:

שלום רב!
עד היום לא נגעתי בזקן כלל. כעת מפריע לי ומעוניין לסדרו מעט.
האם צריך התרת נדרים?
ראיתי בחפץ חיים שכתב הטעם למנהג שלא לגעת בזקן משום שנהגו לא להניף ברזל על הזקן אטו תער.
לכן חשבתי אולי להשתמש במספריים קרמיות שאינם מברזל.
מאידך יש את הטעם על פי קבלה. אבל חשבתי שכיון שתמיד סירקתי את הזקן ונתלשו שערות רבות ולפעמים אף היה בדעתי שניחא לי בכך. אם כן לא חשתי לטעם זה.
תודה רבה!

תשובה:

על פי האר"י הק' לא נוגעים בזקן משום שהוא י"ג מכילין דרחמי, ויש הרבה שלסרק מסרקים ולא חושיים למה שנתלש אבל לא מקצרים, וכך המנהג המקובל על פי האר"י, לכן לכאורה ודאי יש מקום לחייב התרת נדרים.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם הזקן התחיל לצמוח בצורה פחות נאה וכדומה זה יכול להיות פתח, או שלא היתה לך כוונה מעולם שזה יחייב אותך כנדר.