מה להעדיף להתפלל במנין

שאלה:

בס"ד
מי שיש לו אפשרות להתפלל במנין או שחרית, או מוסף, או לשמוע קריאת התורה דר"ח, מה מביניהם עדיף. [ובעוה"ר האידנא שיש הרבה אנשים בבידוד שאלה זו מאד מצויה]

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי איך השאלה מצויה ולמה לא יכול להתפלל הכל, אבל ודאי יתפלל שחרית במנין, למה לדחות למוסף [קריאת התורה בכלל לרוב הפוסקים היא חובת ציבור ואינה חובה על כל יחיד].

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    א' הצד להעדיף מוסף היה מכיון דבברכות ל. ס"ל לר"א דאין תפלת המוסף אלא בחבר עיר [במנין] ואמנם רבנן פליגי עליה וס"ל שאף ביחיד והלכה כדבריהם, אבל מ"מ יתכן שגם הם מודו לעיקר סברתו של ר"א שתפלת מוסף ענינה שייך יותר בציבור ורק דמ"מ הם חייבו אף ביחיד ולא פלוג, ולפיכך אכתי יתכן שבמוסף יש ענין יותר גדול שזה יהיה במנין יותר מאשר שחרית.
    ב' אמנם קרה"ת להרבה פוסקים היא רק חובת ציבור אבל מ"מ לסוברים שזה חיוב על כל יחיד הרי נמצא שאם אין לו ציבור הוא מפסיד לגמרי את הקרה"ת, משא"כ תפלות אע"ג שאם אין לו ציבור הוא מפסיד את המעלה של תפלה בציבור אבל מ"מ את עיקר התפלה יש בידו.

  2. 1. חידוש יהיה להתחשב בשיטת תנאים שדחויה מהלכה ולהעביר על המצוות באופן זה.
    2. דעת הרבה פוסקים שתפילה בציבור היא חיוב גמור ולא מעלה בעלמא, ראה בענין זה הרבה תשובות כאן באתר.