כשרות בחו"ל

שאלה:

שלום לרב.
רציתי לשאול, מה היחס למאכל או משקה שנעשים בחו"ל ללא השגחה של גוף כשרות. האם דינם כמאכל לא כשר באופן מוחלט או שספק כשר. נ"מ לצירוף ספקות נוספים וכו'. תודה רבה

תשובה:

כל מאכל מורכב שאין עליו כשרות יש להתייחס אליו כמוצר לא כשר. התשובה היא כללית כיון שלא פירטת במה מדובר, ברור שיש דברים שיש בהם חשש ודאי ויש דברים שהחשש רחוק יותר, אבל ההנהגה הכללית חייבת להיות כך.