יחס לאישה שעשתה ניתוח לשינוי מין

שאלה:

לכבוד הרבנים שליט"א
שלום וברכה
כיצד יש להתיחס לאשה ששינתה מינה לגבר (מראה חיצוני גברי) מבחינת מקום בבית כנסת? שיתופה וכיבודה בתפקידים בקהילה? קיום מצוות וצניעות?
בכבוד רב

תשובה:

שלום רב,

ברור שאין לשתף אותה בענייני בית הכנסת. היא לא גבר אלא אישה. אמנם אין בזה הכשלה לרבים שלא רואים בה אישה. ולכן אין חשש הרהור וכד'. אבל ברור שדינה כמו אישה לכל דבר ולכן אי אפשר להעלותה לתורה וכו'. גם אין זה ראוי ומכובד לשתף אותה בכיבודים של בית הכנסת. לגבי הקהילה עצמה, זו שאלה עדינה ואני לא מכיר את הקהילה ומה המשמעות של שיתופה באופן פעיל ובולט בקהילה. אם זה יתפרש כהכרה המציאות הזו שהיא עשתה, ודאי שיש להימנע. השינוי שהיא ביצעה אסור לחלוטין, אין לו משמעות הלכתית כלל (לתוצאה), ובהחלט גם יכול להיות שהיא עברה על איסור דאורייתא.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מה שכבודו כותב שאין להעלותה לתורה, זה נדון מעניין, כי לכתחילה מותר, ורק משום הרהור חששו ונהגו שלא: "הכל עולין למנין שבעה, ואפילו קטן ואפילו אשה…." וממילא כאן שמדובר בחולת נפש שנראית ונשמעת כמו גבר לכל דבר, מדוע לאסור.

    רק משום "הרחק מן הכיעור" צריך לבעוט את הדבר הזה החוצה מבית הכנסת.