אמא מסרבת לשמור כשרות בבית

שאלה:

שלום רב, אני חוזר בתשובה שלומד בישיבה ואמי מבשלת במטבח אוכל שכולל בישול בשר וחלב. מאוד קשה לי לראות זאת ולא להיעלב. כמובן שיש לי כלים אישיים וכלי בישול אבל העניין מאוד פוגע בי. מה אני אמור לעשות? בכוונה אני שואל פה באתר כדי להיות בדוי.

תשובה:

שלום וברכה

המצב שאתה מתאר הוא מאוד כואב, אבל לא הבנתי למה זה מעליב… אני מניח שאמך נעלבת הרבה יותר ובצורה הרבה יותר הגיונית מבחינתה, מך שאתה חזרת בתשובה, ואתה מסתכל עליה כעל חוטאת [מה שנכון אולי אבל זה בהחלט מעליב..] הנושא כאן אינו עלבון, אתה זכית לראות באור האמת והיא לא זכתה לכך! היא מן הסתם פגועה מכך שאתה חושב שהיא שוגה בדרכה, ואתה תתנהג בצורה הכי מכבדת ונעממה, כאשר אמא תראה כמה התורה והמצוות עשו אותך טוב ונעים יותר, יהיה שם שמים מתאהב על ידך, ומי יודע אולי כולם עוד יחזרו בתשובה במהרה, נתפלל על כך.

בשורות טובות.