שתיית יין בתשעת הימים / הזזת מחיצה לצניעות בשבת

שאלה:

שאלתי כבר היום בנוגע ל :
א. שתיית יין כדי להרדם בתשעת הימים – האם מותר ?
ב. להזיז מחיצה [עשוייה כדי להבדיל מבני אדם] העשוייה מעצים וניילונים
האם מותר או אסור בשבת להזיז , לפתוח לסגור , האם יש תנאים בדבר ?

תשובה:

שלום וברכה

1. ודאי שאסור לשתות יין בתשעת הימים גם אם המטרה היא להרדם.

2. מחיצה שנעשית לצניעות אין איסור להזיז בשבת, ובודאי מותר לפתוח ולסגור באופן המיועד לכך, ראה רמ"א בתחילת סי' שטו, אבל אם זה מחובר במסמרים או דבק אסור לפרק בשבת. אולי תתאר לנו יותר במה מדובר, איך המחיצה בנויה ומה צריך לעשות כדי לפתוח וננסה לעזור יותר ממוקד.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. בס"ד
    לצורך שמירת מרחק בגלל הקורונה אני רוצה לבנות [כמובן לפני שבת] מסגרת גדולה בערך 2/2 מטר לחבר לה ניילונים
    – האם אוכל להזיז את המחיצה או לגלול אותה בצורה כזו או אחרת – כמובן לא לפרק את הניילונים מהמסגרת

  2. לכאורה כיון שאינה מחיצה המתרת אין בזה משום מחיצה לדעת כל הראשונים, א"כ לכאורה אין שום בעיה הלכתית בעשיית המחיצה, מלבד חשש בעיות של מכה בפטיש וכדו' שקשורים בפירוק, לזה נתכוונו הרבנים לענ"ד.

  3. יש לדון אם מחיצה שמפרידה בין נשים לגברים בתפילה שונה מאשר מחיצה לצניעות בעלמא, והרמ"א שם מיירי במחיצה שנעשית בשעת הדרשה שם א"צ מחיצה מעיקר הדין, משא"כ מחיצה בתפילה, וא"כ י"ל דחשיב מחיצה המתרת.
    ומיהו יש שנקטו שהזזת מחיצה ממקום למקום אין זה נחשב לעשיית מחיצה.