חימום במיקרוגל בעבודה

שאלה:

שלום רב
בעבודה מן הסתם שאר העובדים לא מקפידים על כשרות, וסביר להניח שבמיקרוגל חוממו בשר וחלב ללא הפרדה, ואולי גם טרף בגלל שיש עובדים גויים, אי אפשר לדעת כי אין פיקוח הלכתי.
האם מותר להשתמש במיקרוגל הזה על ידי כך שהמאכל שלי סגור הרמטית בקופסא? מאכל בשרי.
או שכדאי לא להשתמש בו?

תשובה:

שלום וברכה

כדאי לא להשתמש בו. באופן עקרוני ניתן להשתמש אם האוכל שלך יהיה עטוף הרמטית בשתי עטיפות סגורות היטב, כך שלא יהיה מעבר אדים. הבעיה היא שהחימום טבעו לנפח את העטיפות והן נפתחות במיקורגל ואז זו כבר בעיה. חימום חלקי מהיר, יכול לפטור בעיה זו, אבל אם אפשר להמנע בכלל, זה עוד יותר טוב.

ברכה והצלחה.