לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

כשרות עד שקונה חיש גד

שאלה:

האם קניית כרטיס הגרלה כגון "חיש גד" היא בגדר המשחק בקוביה שפוסל אותו מלהיות עד בחופה?

תשובה:

שלום וברכה,

איסור של משחק בקוביה חל רק אם אין לו אומנות אחרת, וכל הרווח שלו מהימורים. אבל אדם שמשחק בקוביה ויש לו אומנות אחרת אינו נפסל לעדות.

ברכישת חיש גד יש לדון האם דינו כמשחק בקוביה, האם יש כאן אסמכתא ואבק גזל או לא. ואכמ"ל כיון שבכל מקרה לא נפסל אם יש לו אומנות אחרת.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן לד סעיף טז.