השלמת מנין לקדושה עבור יחיד

שאלה:

שלום וברכה
אדם שאיחר זמן תפילה ועדיין לפני חצות ואין לו מנין , האם יכול לאסוף עשרה אנשים כדי שיענו אחריו ויתפלל תפילה קצרה ?

תשובה:

שלום וברכה

קדושה כמובן אומרים רק כחלק מהתפילה, אלא שהוא איחר ולא היה בשעה שהיה מנין, ורצה לצרף אתכם להתפלל איתכם כעין מה שנקרא בהלכה פורס על שמע, לעשות "מנחה קצרה", הוא מתחיל שמונה עשרה בקול רם עד קדושה ולאחר קדושה ממשיך בשקט עד הסוף. אמנם, בשולחן ערוך בסימן סט מבואר שלכתחילה רק אם יש לפחות שישה אנשים שלא שמעו ניתן לעשות כך, ולא בפחות, אמנם במשנה ברורה שם מביא מהרדב"ז שגם יחיד שכל לא התפלל ומקבץ עמו תשעה יכול לעשות זאת, וראה שם שהחתם סופר הכריע כדבריו אף שיש חולקים וכל אחד יעשה בזה כמנהגו.

חשוב לדעת שלכל הדעות זה לא נחשב תפילה בציבור, הוא מתפלל יחיד וחבל, הדבר היחידי שיש כאן זה אמירת קדושה.

[כמו כן תרשה לי לומר תחושת הלב, לדעתי מותר שיהיה לאדם בושה, ואם קורה לאדם חטא כזה לאחר זמן תפילה, הוא לא צריך להכריז על כך בקול רעש גדול ולקבץ עשרה אנשים לקדש שם ה' ברבים…].

בהצלחה