האם מותר לחיילים לחסן חיילות

שאלה:

שלום! בחורים בני 22, לא נשואים, שעשו קורס חובשים בצה"ל, נצרכים במשך כמה ימים לעשות חיסונים למתחיילים. ביו החיסונים יהיו ימים שלמים בהם הם ייאלצו לחסן חיילות. החיסון דורש לקיחת ידה של החיילת, ולאחר מכן לחסנה. האם יש לזה היתר כאשר: א. אין אפשרות לצה"ל להביא חובשות, ב. יש אפשרות אך נוח לו יותר להביא את החיילים. מה הדין בנ"ל אם: א. ברור לחייל שהדבר יביא אותו לידי הרהור, ב. ברור לא שלא יביא אותו לידי הרהור, ג. ספק אם יביא אותו לידי הרהור?
תודה רבה!!!

תשובה:

לדעתי זו פריצות גדולה מאוד ואין כל מקום להתיר זאת. אין ספק שיביא לידי הרהור, קלות ראש וכו'… אין להשוות רופא בקופת חולים שמחסן אשה, לבני נוער שעושים זאת במסגרת צבאית, גם הגיל וגם הסיטואציה הצבאית, עם הקטע של החיסון וכביכול נבהלות ולא וכו', זו תהיה חגיגת פריצות…