דוד שמש שנשבר בתקופת שכירות שקודם קנייה

שאלה:

שלום וברכה
קנינו דירה, עוד לא שילמנו את כל התשלומים עליה, ובינתיים אנו מתגוררים בדירה בשכירות עד שנגמור לשלם עליה.
כעת נשבר הדוד שמש (הדוד נפל על הקולט והוא נשבר, האינסטלטור לא ידע לומר בבירור איך זה קרה, אם מעשה מכוון או שהתעקם מחמת שהיה חלוד, הוא יותר נטה לומר שזה מכוון, אמנם לי אין הדבר מסתבר), והשאלה היא אם התיקון מוטל עלי או על המוכר המשכיר.

תשובה:

שלום וברכה,

המשכיר חייב לשלם את תיקון הדוד שמש – אם הנזק נעשה שלא בפשיעתו של השוכר. ולכן במקרה זה שקונה עדיין לא קנה את הדירה ודר בשכירות, חייב המשכיר לתקן את הדוש שמש.

גם אם השכירות תסתיים, מסתבר שהמוכר חייב לתקן את הדוד כיון שהמכירה לא חלה עד סיום התשלום של הדירה, ואם הדוד התקלקל לפני קניית הדירה, יצטרך המוכר להתקין לו דוד חלופי, כיון שהמכירה של הדירה אמורה להיות עם דוד שמש.

בהצלחה.