חימום בתנור ביום שבת קודש

שאלה:

אני מתחזקת ואצלי בבית לא שומרים שבת רק אני ויש לפעמים חיכוכים אז לא שמים פלטה בשבת . אלא תנור כאשר שחום התנור 100 מעלות בערך והוא נדלק מלפני כניסת שבת ועד צאת השבת . אני ומשפחתי מחממים ביום שבת בבוקר פיתה / לחמניה וביצים בורקסים וכד' . ולגבי תבשילים של ערב שבת (לסעודה 1) התבשילים נכנסים לתנור לפני כניסת שבת לפעמים בכניסת שבת אבל הם מבושלים כל צרכם כך שאין בישול. . אני לא רוצה לגרום למריבות בבית בגלל התחזקותי כי יש הרבה מצבים לא נעימים בבית בעקבות כך, וממש מנסה לשמור על דרכי נועם אבל זה אתגר קשה מאוד . השאלה האם זה בסדר ?? האם זה חילול שבת , כי אין לי אופציה אחרת . וזאת עד שאתחתן ואבנה בית משלי עם כל המצוות שנדרשות במטבח בע"ה בקרוב אמן . קשה מאוד להיות לבד בתוך בית כשרק אני מתחזקת . האם אני עוברת עבירה ???

תשובה:

שלום וברכה

ראשית אני רוצה לחזק את ידיך! את עומדת בנסיון לא קל ועומדת בו בגבורה, כה לחי!

לגבי שאלתך, מאכלים מבושלים שמונחים בתנור מלפני שבת זה בסדר, התנור אמנם בהגדרתו ההלכתית נקרא "אינו גרוף וקטום" ולכן אסור להשאיר בו מאכל לא מבושל כל צרכו, אבל מה שמבושל זה בסדר גמור. הבעיה זה בבוקר, כיון שאין פלטה לתנור עצמו אסור להכניס אפילו מאכל יבש מבושל כל צרכו, וככל שהמדובר רק בחימום פיתה בורקס וכדומה הייתי פשוט מוותר על זה ואוכל בלי לחמם…

בהצלחה רבה!

הצטרף לדיון

תגובה 1