ריבית בנקודות אשראי

שאלה:

שלום,
יש ברשותי כרטיס אשראי צובר נקודות, היינו שככל שאני רוכש יותר עם הכרטיס אני צובר יותר נקודות,
בכדי שאצבור כמה שיותר, אני נותן לחבר את מספר האשראי והוא גם כן רוכש איתו ומעביר לי בסוף חודש את הסכום שבו הוא השתמש בכרטיס.

שאלתי האם יש כאן חשש ריבית?, שהרי החבר לווה ממני מידיי חודש ובתמורה אני מרוויח נקודות (ריבית).

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אין כאן נקודות שמקבל מהלווה, ולא משליח של הלווה. הנקודות מגיעים מצד שלישי כתמורה שמשתמש בכרטיס אשראי. ומאחר ויכול להלוות מעות מזומנים, והלקוח מעדיף להלוות דרך הכרטיס אשראי, לכן מקבל נקודות מהאשראי.