מחובת המזיק לברר מי הניזק

שאלה:

שרטתי רכב שריטה קטנה (כמובן בטעות..) במקום שיש להסתפק האם הרכב שייך לגוי או ליהודי, ע"פ צבעו (אדום), מסתבר שהוא של גוי. [וכן זה היה סמוך לכניסת השבת ומיד לאחר השבת הרכב לא היה שם]
השאלה האם אני צריך לחפש את בעל הרכב או שאני יכול לסמוך על כך שהוא של גוי.
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר יש ספק האם הניזק הוא יהודי או גוי, חייבים לברר את הספק כדי לדעת האם לשלם. ולמרות שאם יתברר שהניזק הינו גוי יצטרך לשלם, לא פוטר אותו מבירור, מאחר ויתכן והניזק הוא יהודי וחייב לשלם לו על הנזק.

בהצלחה.

מקורות:

ספק אם הוא הזיק אינו חייב לשלם. אבל אם ודאי הזיק אלא שאינו יודע אם הוא יהודי הוא גוי ודאי שחייב לשלם את הנזק כדי לצאת ידי חובתו.