וועד הבית שלא מטפל בנזילה

שאלה:

שלום רב, תודה על האתר הנפלא שלכם. שאלה לעניין ועד בית ,יש נזילה בצנרת מינורית אך נראית לעין רטיבות בחול ברורה ושליחה לבעל מקצוע תמונה אישר שיש נזילה. ושלחתי תמונה לועד. בכל פעם יש תשובה מתחמקת אחרת פעם אבדוק,ופעם יטופל. שפניתי שוב טענה "שמתקשרת כרגע" ולאחר מספר ימים כרגע האינסטלטור בבידוד. וכל מני תשובות מתחמקות. בעבר היה דבר דומה לפני 4 שנים הערתי לועד ורק לאחר שהגיעו חשבונות גבוהים מאוד בהתחלה 500 שח ולבסוף 3000 שח לכל דייר אז הגיע אינסטלטור. השאלה היא מה ניתן לעשות במצב שיש התחמקות ברורה של הועד בכל פעם ויש מלחמה עם היצר כל פעם מחדש שלא לריב חלילה איתם כי בכל זאת היחסים חוץ מזה בסדר. אני משלם כמובן סדיר. האם טוב יותר לקבל את הגזירה ולא להמשיך להעיר על זה ?(בוודאי שכל מה שעושה השם לטובה וזה לא הועד) סוף חודש שעבר פניתי לראשונה והיום 20 יום עבר וכל 3-4 ימים אני שולח הודעה לבדיקה ויש התחמקות חדשה כפי שהיה בעבר. השאלה עד כמה המאמץ להשקיע שביודעין יהיה היזק ממון גם לי וגם לדיירים אחרים שלא שמים לב כל כך. האם להמשיך "לנדנד" ?

תשובה:

שלום וברכה,

הטוב ביותר שתודיע להם שאתה מביא איש מקצוע מטעמך, והוועד הבית יצטרך לשלם לך. ואם לא ישלם לך תוכל להפחית את התשלום מתשלום וועד הבית שאתה משלם כל חודש. ובכך אתה לא צריך לנדנד יותר, ומעבר לכך אתה מזכה את כל הדיירים במניעת הפסד ממוני.

בהצלחה.